Matkalla kohti tiedolla johtamisen viiden tähden luokkaa

12.04.2022, Aihe: Osaamisen kehittäminen / Kirjoittaja Jarno Tuimala

Meillä Kiinkossa tiedolla johtaminen on tunnistettu menestystekijä. Uskomme, että tiedolla johtamisessa onnistuminen välittyy suoraan positiiviseksi asiakaskokemukseksi.

Luonnollisesti koulutusohjelmiemme kehittäminen perustuu maailmalla olevan tiedon ja tarpeiden seuraamiseen. Tätä tietoa jalostamme edelleen sisällöiksi ja koulutuspäiviksi. Olemme huomanneet sen, että pelkät tuntosarvet eivät riitä, vaan tietoa on kerättävä ja jalostettava systemaattisesti.

Oppilaitoksen toiminnan johtaminen edellyttää onnistumista tiedolla johtamisessa. Viranomaistoiminta vaatii käsiteltävältä ja tallennettavalta tiedolta oikeellisuutta, täsmällisyyttä ja ajanmukaisuutta. Sisäiset prosessit synkronoituvat tiedon kautta sujuvasti soljahtelevaksi kokonaisuudeksi. Onnistuneen tiedolla johtamisen kulttuurin aistii siitä, kun asiat sujuvat luvatusti, toimintamallit ovat yhtenäisiä, henkilöstön työtyytyväisyys on korkea ja asiakastyytyväisyys huipussaan.

Teimme Kiinkossa tiedolla johtamisen nykytason kartoituksen yhteistyössä Creatido Oy:n kanssa. Tiedolla johtamisen tasomme arvioitiin olevan Kehittyvä ja saimme arvosanaksi kolme tähteä täydestä viidestä. Olemme analyysin mukaan tehneet paljon tiedolla johtamisen kehittämiseksi ja tunnistimme tämän asian meille tärkeäksi. Meillä, kuten monella muullakin yrityksellä, ongelmaksi koettiin se, että tiedolla johtamiseen ei ole tehty selkeää strategiaa ja asioiden välisiä riippuvuuksia ei ole dokumentoitu riittävällä tavalla. Tiedolla johtamista ei ole myöskään riittävästi vastuutettu.

On mahtavaa, että löysimme kartoituksen kautta konkreettisia kehittämisen alueita, joihin nyt pureudumme yhdessä koko Kiinkon porukalla! Haluamme jatkaa matkaamme tiedolla johtamisen parhaimpaan viiden tähden luokkaan. Uskon, että kehittämällä tiedolla johtamista voimme tarjota asiakkaillemme entistäkin paremman asiakaskokemuksen sekä parantaa kiinkolaisten mahdollisuuksia onnistua työssään entistäkin paremmin!

Tästä pääset lukemaan Tiedolla johtamisen tulosraporttimme.

Tiedollajohtaminen

*****

Jarno Tuimala on Kiinkon toimitusjohtaja, jonka vapaa-aikanaan löytää kuntoilemasta, kalasta tai soittokeikalta.

Kirjoita kommentti