Joustavaa osaamisen kehittämistä ja näyttämistä ammatti- ja erikoisammattitutkinnoilla

16.05.2018, Aihe: Koulutus / Kirjoittaja Jaana Lehto

Kiinkossa on palvelumuotoiluprojektimme myötä uudistettu myös ammatti- ja erikoisammattitutkintoihin johtavaa tutkintopolkuamme. Tutkinnon suorittaminen suunnitellaan entistä yksilöllisemmin. Osaamisen kerryttämisen tapoja on monia ja tutkinnon voi koota monesta eri palasesta vaikkapa tutkinnon osa kerrallaan.

Tutkinnon voi saada myös suoraan oman ammattitaidon näyttämisellä. Meille myönnettiin ensimmäisten joukossa mahdollisuus tarjota uutta Isännöinnin erikoisammattitutkintoa. Se on esimerkki tutkinnosta, jossa varsinkin näin alkajaiseksi on ollut paljon kiinnostusta tulla suoraan näyttämään oma ammattitaito ja sitä kautta suorittaa tutkinto. Toki on mahdollista osallistua tutkintokoulutukseen. Tutkintokoulutuksen tarve arvioidaan henkilökohtaisesti. Onko tarve kouluttautua koko tutkintoon, osiin siitä tai riittääkö oma osaaminen suoraan näyttöön tulemiseen?

Kiinkossa on tätä nykyä myös entistä monipuolisempi valikoima ammatti- ja erikoisammattitutkintoja. Tiettyyn ammattialaan liittyviä tutkintoja ovat mm. isännöinnin ja kiinteistönvälityksen tutkinnot. Laajasti erilaisissa työnjohto-, esimies- ja johtotehtävissä taas voidaan soveltaa mm. lähiesimiestyön ammattitutkintoa, johtamisen erikoisammattitutkintoa sekä tekniikan erikoisammattitutkintoa. Ensi vuoden alusta alkaen tulee mielenkiintoinen uutuus -  Liiketoiminnan ammattitutkinto. Tämä tulee olemaan varsin monipuolinen ja laaja-alainen, erilaisten osaamisalojen kokonaisuus, josta voi valita itselleen omaan ammattiin istuvia, sopivia tutkinnon osia.

Jotta tutkinnon suorittaminen olisi mahdollisen sujuva ja onnistuneeseen lopputulokseen johtava kokemus, olemme myös kehittäneet tapoja tehdä yhteistyötä opiskelijoidemme kanssa tutkinnon ohjauksen merkeissä. Ohjausta on saatavilla sekä kasvokkain että virtuaalisesti, mutta myös keskustelut muiden opiskelijoiden kanssa ovat varmasti hedelmällinen osa omien opintojen tukea. Verkostoituminen alan muiden ammattilaisten kanssa onkin usein koettu olevan oleellinen osa opintoja.

Joustavat polut, monipuoliset tutkinnot ja ammatti- ja erikoisammattitutkintojen nopeasti aikaa seuraavat osaamissisällöt sekä nopeat tutkinnon osat ovat varmasti tuomassa lisää nostetta koko tutkintojärjestelmään. Mikäli tuntuu, että nyt olisi aika kehittää omaa ammattitaitoaan tai tulla näyttämään tähän asti kertynyt ammattiosaaminen, niin sivuiltamme löytyy tähän sopivia tutkintoja yhteyshenkilöineen.

Lue lisää: https://www.kiinko.fi/tutkinnot/ammatilliset-tutkinnot-kiinkossa

Nainenjalappari

Jaana Lehto

on Kiinteistöalan Koulutussäätiön rehtori sekä Kiinteistö- ja rakennusalan Executive MBA 1 –koulutusohjelman opiskelija. 

Kirjoita kommentti