Kansainvälistymällä ja verkostoitumalla pysymme viimeisen tiedon lähteellä

19.06.2018, Aihe: Kiinteistöala / Kirjoittaja Jarno Tuimala

Saimme viime viikolla asiakasyrityksiemme vastauksia siitä, miten Kiinko asiakkaidemme silmin tunnetaan ja koetaan. Vastaukset ovat hyvin rohkaisevia, sillä suurin osa vastanneista piti Kiinkoa tärkeimpänä kiinteistöalan koulutuskumppaninaan. Kiinkon koulutusten kattavuuteen sekä laatuun oltiin tyytyväisiä. Yli 80% asiakkaistamme onkin jo edelleen suositellut muille Kiinkon järjestämiä koulutuksia. Samoin vastanneet näkivät, että heidän henkilöstönsä osaaminen on kehittynyt Kiinkon koulutusten kautta.

Mutta kehittymisen paikkojakin toki löydettiin. Harva asiakkaistamme tietää, että Kiinko vaikuttaa kiinteistöalalla muutenkin kuin kouluttajana. Kiinkon taustalla on säätiö, joka jakaa vuosittain satoja tuhansia euroja alan tutkimuksen ja kehitystyöhön. Olemme rahoittamassa kymmeniä tutkimuksia ja jaamme stipendejä useille kymmenille jatko-opiskelijalle vuosittain. Myöskään Kiinkon muu kehitystyö, kuten omat tutkimushankkeet, start-uppien tuominen framille ja alan kansainvälistäminen, eivät ole nousseet laajasti asiakkaidemme tietoon. Saimme myös palautetta megatrendien mahdollisuuksien ja haasteiden tuntemuksesta, mikä onkin todellinen haaste näin nopeasti kehittyvässä maailmassa. Eli parannettavaa ja tavoitetta tulevaisuudelle on edelleen, niin kuin pitääkin.

Olemme kiinkolaisten kanssa yhdessä rakentaneet mallin tulevaisuuden ja saamamme asiakaspalautteen haasteiden taklaamiseen. Siihen lääkkeenä meillä on mm. voimakas kansainvälistyminen sekä vuoropuhelu asiakkaiden ja yhteistyökumppaneidemme kanssa. Jatkossa me kiinkolaiset olemme mukana käytännössä kaikissa alan kansainvälisissä kiinteistöalan huipputapahtumissa ja tuomme niiden vaikutteita omiin koulutuksiimme. Huomennakin matkaamme Pariisiin MIPIM Proptech -tapahtumaan haistelemaan suuntia alan viimeisimmistä teknologisista innovaatioista. Rakenteilla on myös yhteispohjoismainen kiinteistöalan koulutusorganisaatioiden verkosto, missä Kiinko on yksi perustajajäsenistä. Verkoston tavoitteena on avoin tiedonjako ja yhteistyö mm. koulutuksissa, kouluttajissa sekä verkostoissa. Jatkamme edelleen tottakai myös opintomatkojen järjestämistä kiinteistöalan kiinnostaviin kohteisiin eri puolelle maailmaa. Kansainvälistymällä ja verkottumalla varmistamme sen, että asiakkaillamme on aina viimeisin tieto maailmalta.

Kiitos kaikille asiakkaillemme antamastanne palautteesta.

Tästä on hyvä jatkaa yhteistyötä eteenpäin kiinteistöalan parhaaksi!

Kiinko_mieleen tulevat asiat_v2

Jarno Tuimala

on Kiinkon toimitusjohtaja, jonka vapaa-aikanaan löytää kuntoilemasta, kalasta tai soittokeikalta.

Kirjoita kommentti