Tulossa: Future Spaces LIVE 2020 -inspiroiva verkkotapahtumamme 3.6.2020

Future Spaces LIVE 2020 tuo esille, miten menneisyyden tiloista saadaan tulevaisuuden tiloja. Ohjelmassa on mielenkiintoisia keynote-puheenvuoroja sekä case-esimerkkejä ja päivän päättää asiantuntijapaneeli, joka arvioi koronakriisin lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksia kiinteistömarkkinoihin ja KiRa-sektorin toimintaan – mitä markkinassa tapahtuu, miten siitä selvitään, ja miten koronakriisi on muuttanut KiRa-sektorin tulevaisuudennäkymiä.

Visiot– uuden todellisuuden tarkastelu

Keynote: Päivän avaavissa keynote-esityksissä tulevaisuudentutkimuksen emeritusprofessori Sirkka Heinonen ja keksijä-futuristi Perttu Pölönen pureutuvat koronakriisin vaikutuksiin pitkällä aikavälillä:

Onko kriisi horjuttanut visiotamme hyvästä elämästä kestävässä kaupunkiympäristössä?
Onko se ravistellut arvomaailmaamme ja kaivanut esiin yhteisymmärryksen siitä, mitä elinympäristöltämme haluamme?

Minkälaisen haasteen koronakriisin jälkeinen tulevaisuus asettaa rakennetulle ympäristölle, ja miten KiRa-sektori voi siihen vastata?

Case: Case-osuudessa Camino Insightin perustaja Deborah Simmons avaa paljon mielenkiintoa herättäneiden digitaalisiksi nomadeiksi kutsuttujen modernien maailmankansalaisten preferenssejä tulevaisuuden tiloista. Digitaaliset nomadit ovat edelläkävijöitä riippumattomuudessaan ajasta, paikasta ja rajaviivoista työn, kodin ja sosiaalisen kanssakäymisen eri muotojen välillä. Etätyön määrittäessä arkeamme ja työn ja kodin sulautuessa yhteen tulevaisuuden marginaaliset tilatarpeet ovatkin yhtäkkiä valtaväestön työn tehokkuuden pullonkaula.

Kuva1

Keinot – miten menneisyyden tiloista tulee tulevaisuuden tiloja

Keynote: Huikeassa nousukiidossa olevan TRACTRin perustajan ja toimitusjohtajan Antti Tuomelan keynote-esitys haastaa ajatusmaailmaamme sille, miten tilojen käyttö toiminnan resurssina voidaan optimoida palvelemaan toimijoiden verkostoja. Tilojen käyttöasteissa ja tilankäytön kustannustehokkuudessa on hävyttömän paljon parantamisen varaa – puhumattakaan rakennusten ja rakentamisen ympäristövaikutuksista. Tulevaisuuden tilat ovat tiloja jatkuvassa käytössä.

Case: Case Salo IoT Campus vie meidät toimitusjohtaja Jukka Vakulan johdolla yritysten, tutkijoiden ja oppilaitosten yhteisöön, jossa rakennetaan älykkään tulevaisuuden teknologioita. Kampuksen katon alla työskentelee sekä IoT-alan suunnannäyttäjiä että edelläkävijyyteen pyrkiviä palveluyrityksiä. Alueen ja sen palvelujen vetovoima perustuu rohkeaan konseptointiin ja mutkattomaan toteutukseen.

Kuva2

Ratkaisut– työympäristöjen terävin kärki

Keynote: Microsoftin tuotemarkkinointipäällikkö Harri Mikkanen avaa keynote-esityksessään tiimityön ja innovatiivisen yrityskulttuurin menestystekijöitä työympäristöjen näkökulmasta. Työn monimuotoisuus ja meitä paljon nopeammin kehittyvät teknologiat voivat olla joko ahdistuksen tai yhtä hyvin innostuksen ja inspiraation lähde. Mikkanen antaa eväitä paitsi onnistuneisiin valintoihin uusien teknologioiden tulvassa myös ratkaisujen vaikuttavuuden mittakaavan hahmottamiseen.

Case: Case-osuudessa projektinjohtaja Janne Keskinarkaus näyttää meille, millaisia työympäristöjä Lapin keskussairaalan massiivisessa laajennushankkeessa tehdään. Uusilla työympäristöratkaisuilla haetaan kunnianhimoista työhyvinvoinnin tasoa ja toiminnan tehostamista. Hankkeen onnistumisen keskiössä ovat systemaattinen datan hyödyntäminen, mallinnukset ja simulaatiot sekä toiminnallisen suunnittelun resurssointi ja integrointi tilasuunnitteluun. Uudet toimintamallit ja työnteon tavat rakennetaan osaksi uusia tiloja.

Kuva3

Paneeli
Päivän päätteeksi kutsumme kokoon vielä asiantuntijapaneelin, joka arvioi koronakriisin lyhyen ja pitkän aikavälin vaikutuksia kiinteistömarkkinoihin ja KiRa-sektorin toimintaan. KTI:n toimitusjohtaja Hanna Kaleva, Raklin toimitusjohtaja Jyrki Laurikainen EK:n johtava ekonomisti Sami Pakarinen ja Spondan toimitusjohtaja Christian Hohenthal keskustelevat päivän polttavasta puheenaiheesta – mitä markkinassa tapahtuu, miten siitä selvitään, ja miten koronakriisi on muuttanut KiRa-sektorin tulevaisuudennäkymiä.
 

Luvassa ehdottomasti kevään yksi kiinnostavimmista tapahtumista.

Lue lisää ohjelmasta ja ilmoittaudu mukaan

FSlogo