Rakennuttaminen 2019 -tapahtumassa esitellään Kiinteistö ja energia - ajankohtaisia tutkimustuloksia rakennusalan hankkeista

Kiinteistöalan Koulutussäätiö rahoitti viime vuonna useita tutkimushankkeita, myönsi tutkimusmäärärahoja ja stipendejä. Näistä viisi parasta on esillä Rakennuttaminen -seminaarissa torstaina 17.1.2019.

Tutkimusten aiheina ovat kiinteistö ja energia, joita tarkastellaan sääntelyn, kaukolämmön ja massiivipuurakentamisen näkökulmasta, uusiutuva energia pienkohteissa sekä autonomiset ja oppivat talotekniikan ohjausalgoritmit.

Tutkimukset ja tekijät:

Asuntojen ostajien, myyjien ja vuokraajien suhtautuminen energia-asioiden sääntelyyn
Jaakko Sorri, Tampereen yliopisto

Aktiiviset kaukolämpöasiakkaat osana älykästä energiajärjestelmää
Kaisa Kontu, Aalto yliopisto

Massiivipuurakentamisen mahdollisuudet hiilinegatiiviseen/hiilineutraaliin kaupunkirakentamiseen         
Jani Laine, Aalto yliopisto

Uusiutuva energia pienkohteissa
Valtteri Laine, Lappeenrannan teknillinen yliopisto.

Autonomiset ja oppivat talotekniikan ohjausalgoritmit
Petri Jantunen, Aalto yliopisto

Lisätietoja: kehityspäällikkö Virpi Slotte, 0400 641 007, virpi.slotte@kiinko.fi

*****

RAKENNUTTAMINEN 2019 on RAKLIN ja Kiinkon järjestämä vuosittainen kiinteistö-, rakentamis- ja infra-alan johdon sekä asiantuntijoiden kahden päivän tapaamisfoorumi, joka järjestetään Tampere-talolla 18.-19.1.2018.

Tapahtuma kokoaa yhteen lähes 300 alan vaikuttajaa ja se on noussut Suomen merkittävimmäksi rakennuttamisen tapahtumaksi tarjoten kohtaamispaikan alan johtaville asiantuntijoille niin Suomesta kuin kansainvälisesti.

Seminaarin puheenvuoroissa nostetaan esiin kiinteistö- ja rakentamisalan keskustelussa olevia, ajankohtaisia teemoja ja näkökulmia kuten kosteus- ja sisäilma-asiat, rakentamisalan vastuullisuus ja kestävä kehitys sekä kuullaan Tampereen ratikkarakentamisen etenemisestä niin turvallisuuden kuin sujuvan rakentamisenaikaisten liikennejärjestelyjen näkökulmasta.

Lisää tapahtumasta http://rakennuttaminen.kiinko.info/

Rakennuttaminen2019logo