Mutkaton työ on vuoden 2013 Toimitilateko

Toimitilajohtamisen yhdistys FIFMA ry on valinnut DNA:n Mutkaton työ -mallin vuoden 2013 Toimitilateoksi. Mutkaton työ -malli perustuu joustavuuteen ja luottamukseen. Siinä mobiilityöpisteissä työskentelevä henkilöstö päättää itse työnteon paikan ilman erillistä sopimista esimiehen kanssa.

Toimitilateko 2013 DNA:n Mutkaton työ -mallille

Toimitilajohtamisen yhdistys FIFMA ry on valinnut DNA:n Mutkaton työ -mallin vuoden 2013 Toimitilateoksi, koska siinä korostuu hr-näkökulma työympäristöä uudistettaessa. Samalla se on esimerkki kaikille niille, jotka haluavat siirtyä työkulttuuriin, jossa halutaan tehdä tavoitteellista työtä mielekkäästi.

Kiinteistä työpisteistä on luovuttu

Valtaosa DNA:n pääkaupunkiseudun henkilöstöstä työskentelee Helsingin Käpylässä, uudessa DNA Talossa, jossa on uudistettu yrityksen tapa tehdä työtä. Omista kiinteistä työpisteistä on suurelta osin luovuttu, ja henkilöstö työskentelee mobiilisti eri työpisteissä. Muutos on merkinnyt siirtymistä mutkattomaan työhön, mikä on merkinnyt suurta  työkulttuurin muutosta. Muutos on vaikuttanut positiivisesti työmotivaatioon ja työn tuottavuuteen.

”Ilman mobiilia toimitilaa, etätyöteknologiaa sekä uudenlaista toimintatapaa tämä työkulttuurin muutos ei olisi ollut mahdollista” kertoo DNA:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen. Yhteydenpito tiimien, työntekijöiden ja esimiesten välillä toimii vuorovaikutteisena erittäin hyvin.
 

 96 % työntekijöistä on malliin tyytyväisiä

 DNA:n tekemät henkilöstötutkimukset kertovat muutoksen onnistumisesta. Vain 4 % halusi enää takaisin kiinteään työpisteeseen ja kaikki muut olivat tyytyväisiä monikäyttöiseen työympäristöön ja etätyöhön. DNA:n tavoite on, että työympäristön ja työkulttuurin muutos laajennetaan soveltuvin osin kaikkiin toimipisteisiin vuoteen 2016 mennessä.

Lisätietoja

Toimitilajohtamisen yhdistys FIFMA ry:n
 hallituksen varapuheenjohtaja Ari Tuulari puh. 010 76 82429
 DNA Oy:n henkilöstöjohtaja Marko Rissanen puh. 044 220 3230