Kiinteistöalan Vuosiseminaarissa 2018 katsottiin tulevaisuuteen ”Huomisen menestys rakennetaan nyt”

Kiinteistöalan Vuosiseminaari kokosi kiinteistö- ja rakennusalan päättäjät ja johtavat asiantuntijat verkostoitumaan ja kuulemaan inspiroivia puheenvuoroja kotimaisilta ja kansainvälisiltä puhujilta.

Tampereella 14.-15.11.2018 järjestetyssä alan huipputapahtumassa oli mukana lähes 700 osallistujaa.

Ohjelma rakennettiin tänä vuonna vastaamaan kysymykseen, mitä meidän pitää tehdä nyt, että voimme menestyä tulevaisuudessa. Tapahtuman tärkeimpinä puheenaiheina olivat muun muassa tulevaisuuden asuminen, liiketoiminnan muutos, biohakkerointi ja tekoäly sekä kiinteistösijoittaminen ja täsmäosaaminen.

Avauspuheenvuoro1200x627

– Näytimme kahden päivän aikana kansainvälisestikin laadukkaalla ohjelmistolla, minkälaista osaamista kiinteistö- ja rakennusalalla tarvitaan, mitkä ovat tarvittavat menestystekijät ja miten muutokseen kannattaa vastata, Kiinkon toimitusjohtaja Jarno Tuimala kertoo.

Tässä poimintoja seminaarin puheenvuoroista

- Tarvitsemme erilaisia ratkaisuja asumiseen, sillä tarpeemme vaihtelevat elämänvaiheesta riippuen. Myös perhekunnat ovat yksilöityneet. Tällaisessa yhteiskunnassa meillä on tarvetta aiempaa enemmän kohtaamisille, jonka myötä esimerkiksi yhteisöllinen asuminen lisääntyy.
Oona Horx-Strathern, toimitusjohtaja, Zukunftinstitut Horx

- Tavoite pitäisi olla löytää ratkaisuja asumisen parantamiseksi, ei vain lähtökohtaisesti digitalisoida kaikkea.
Pekka Helin, johtaja, asumisen palvelut, YIT Group Oyj

- Uskon, että tavalliset ihmiset voivat yltää huipputuloksiin. Kun tähtää korkealle, oppii epäonnistumisista ja reagoi muutoksiin nopeasti, on mahdollista luoda huikeaa menestystä. Tämä pätee niin bisnekseen kuin yleisestikin elämään.
Kevin Gaskell, sarjayrittäjä, luotsannut Porchea, BMW:tä ja Lamborghinia

- Muuttamalla asioita työympäristössämme (mm. ilman- ja vedenlaatu, ravinto, valon määrä, äänimaailma, materiaalit, yhteisöllisyys) voimme parantaa työntekijöiden hyvinvointia, mutta samalla opettaa uusia tapoja, joita he voivat viedä hyödynnettäväksi kotiin saakka.
Anne Marie Aguilar, International WELL Building Institute

- Se, mistä meidän tulisi ollaan huolissaan, on velkaantumisen vaikutus kulutuskysyntään ja sitä kautta kansantaloudelle. Riskejä, jotka eskaloituessaan eivät ole vain kiinteistö- ja rakentamisalan ongelma, ovat suuret taloyhtiölainat. Maailmantaloudessa näkymät ovat heikentyneet syksyä kohti mentäessä, ja riskit ovat kasvaneet. Perusteltua onkin varautua huonompaan suhdanteeseen.
Marja Nykänen, johtokunnan jäsen, Suomen Pankki

- Tekoäly muuttaa tapaamme tehdä työtä, mutta se antaa myös mahdollisuuden luoda uusia bisnesmalleja. Perinteiset rajat ylittävä yhteistyö on tärkeää, ja sitä kautta voidaan luoda uusia arvoketjuja. Kiinteistö- ja rakentamisalalla tekoälyn avulla voidaan luoda entistä parempaa rakennettua ympäristöä.
Maria Ritola, Iiris.ai

FutureLiving1200x627

Tapahtumassa kuultiin loistavia puheenvuoroja, laajennettiin näkemyksiä ja käytiin tiivistä keskustelua seminaarien aikana sekä kumppaninäyttelyssä Piazzalla. Tästä on hyvä jatkaa kohti ensi vuotta.

Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2019 järjestetään Tampere-talolla 7.-8.11.2019.

www.vuosiseminaari.fi

Kuulet Vuosiseminaarista myös LinkedInissa
#vuosiseminaari2018