Kiinteistöalan Vuosiseminaarin hiilijalanjälki - ilmastolupauksista toimintaan

Kiinteistöalan Vuosiseminaarin 2019 kantavana teemana on ympäristövastuullisuus. Yli kuudensadan osallistujan tapahtuman toteuttaminen rakentuu useista palasista ja sen hiilijalanjälki syntyy järjestäjien ja osallistujien valinnoista.

Tapahtumapaikkana Tampere-talo on ympäristövastuullisuudessaan omaa luokkaansa, sillä se on ensimmäinen kokous- ja konserttitalo, joka on saanut pohjoismaisen Joutsenmerkin. Lisäksi Tampere tarjoaa hyvät liikenneyhteydet ja olemme suositelleetkin osallistujia saapumaan junalla.

Ilmastolounas1200x628

Vaikutimme merkittävästi Vuosiseminaarin hiilijalanjälkeen valitsemalla lounaalle lähellä tuotettua kasvisruokaa. Olemme myös vaihtaneet monet tapahtuman materiaalit uusiokäyttöisiin ja digitaalisiin ratkaisuihin.

Kiinteistöalan Vuosiseminaarin 2019 hiilijalanjälki

Yhteistyökumppanimme Puuni laski hiilijalanjälkemme: Kiinteistöalan Vuosiseminaarin 2019 hiilijalanjälki on 83t kiloa hiilidioksidia. 

Tapahtuman hiilijalanjälki koostui pääosin matkustamisen päästöistä, jotka vastasivat 89% kokonaispäästöistä. Ruuan osuus kokonaispäästöistä on 11%. Jätteiden osuus kokonaispäästöistä on alle prosentin luokkaa.

.

Puuni1200x628

Puuni Oy:n co-founder Joona Puhakka kertoi uusien hiilinielujen luomisesta.

Vuosiseminaari tekee hyvää: hiilijalanjäljen kompensointi

Haluamme tehdä näkyväksi pientenkin ilmastotekojen merkityksen. Tulemme kompensoimaan Kiinteistöalan Vuosiseminaarin 2019 hiilijalanjäljen lähes kaksinkertaisena ja se vastaa 443 puun istuttamista poistamaan ilmakehästä hiilidioksidia.

Kevään 2020 aikana Mikkelin Suonsaareen istutetaan 443 siperianlehtikuusta ja rauduskoivua Puunin toimesta kompensoimaan aiheuttamiamme hiilidioksidipäästöjä. (Google maps -koordinaatit: 61°44'08.7"N 27°18'02.6"E)

”Luomme uusia hiilinieluja, eli poistamme hiilidioksidia ilmakehästä, uudelleenmetsittämällä kuntien joutomaita yhdessä suomalaisten yritysten kanssa. Kompensaatiomme kertoo läpinäkyvästi ja luotettavasti sitoutuvan hiilidioksidin määrän. Puut istutetaan pakettipelloille, maanläjityspaikoille ja jätemäille, paikoille, jotka eivät heinänkasvusta johtuen metsity luontaisesti, joten kompensaatiollamme luodaan aina uutta metsäpinta-alaa. Istutustemme yhteydessä syntyvä metsävarallisuus jää kunnissa yhteisöjen hyväksi", kertoo Puunin co-founder Joona Puhakka.

Pata1200x628

Löytöretkeilijä Patrick "Pata" Degerman näytti vaikuttavaa materiaalia ilmastonmuutoksen vaikutuksista.

Haluamme esimerkillämme inspiroida ja kannustaa muita, sillä kiinteistöala on yksi suurista hiilijalanjäljen jättävistä toimialoista. Onneksi yhä useammat alan toimijat tekevät jo nyt konkreettisia toimia ilmastonmuutoksen eteen.

Oma tavoitteemme on ympäristövastuullinen Kiinteistöalan Vuosiseminaari teemasta ja vuodesta riippumatta.

*****

Seuraa keskustelua ja Kiinteistöalan Vuosiseminaarin tarinaa LinkedInissa ja Twitterissä @KiinkoFI #vuosiseminaari2019 #vuosiseminaari2020
www.vuosiseminaari.fi