Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2019: ”Elämme ihmiskunnan historian parasta aikaa"

Tampere-talo on täyttynyt kuudestasadasta kiinteistö- ja rakennusalan asiantuntijasta, puheenvuoroista ja keskusteluista, jotka näyttävät suuntaa alan tulevaisuudelle.

Kiinteistöalan suurin vuosittainen tapahtuma vie jo 24. kerran eteenpäin koko kiinteistö- ja rakennusalan osaamista tuoden Suomeen uusinta tietotaitoa ja näkemyksiä.

Avaus1200x628

Kiinkon toimitusjohtaja Jarno Tuimala puhui avauspuheenvuorossaan yhteisestä tavoitteestamme toimia ilmastonmuutosta vastaan.

Vuosiseminaarin pääpuhujana on tänä vuonna Oxfordin yliopiston globalisaation ja kehityksen professori Ian Goldin. Maailmanpankin varapääjohtajana ja Nelson Mandelan taloudellisena neuvonantajana aiemmin työskennellyt Goldin muistutti puheenvuorossaan, että maailmanpolitiikan- ja -talouden myllerryksistä huolimatta elämme ihmiskunnan historian parasta aikaa.

Goldin1200x628

Ihmiset jakavat ideoita ja muuttavat maailmaa ennennäkemättömällä tavalla. Tämä aika on innostavaa; katsoa kuinka ihmiset oppivat asioita internetistä, löytävät ratkaisuja ilmastonmuutokseen ja sairauksiin. Elinajanodotteemme on kasvanut 20 vuodella sitten Berliinin muurin murtumisen ja ihmisten tulotaso on korkeampi kuin koskaan aiemmin”, Goldin totesi.

Muutoksen nopeus ja globalisaatio herättää ihmisissä myös voimakkaita vastareaktioita. Goldinin mukaan on kolme syytä siihen, miksi aika, jossa toisaalta humaanisuus on kasvanut, aiheuttaa myös suurta vihaa:

  • Vaikka muurit ovat murtuneet valtioiden välillä, niin ihmisten välillä ne ovat lisääntyneet ja moni ei ole pysynyt tuon kehityksen mukana. Ihmisten välinen epätasa-arvo on kasvanut.
  • Ihmiset pelkäävät, että maapallo on kantokykynsä rajoilla.
  • Vaikka hyvät asiat ovat usein sidoksissa toisiinsa, niin myös huonot asiat toimivat samalla tavoin. Globalisaatio tuo mahdollisuuksia, mutta myös riskejä.

Vaikka meillä on paljon haasteita, olen kuitenkin optimistinen tulevaisuuden suhteen. Ihmiset ymmärtävät yhä paremmin – varsinkin nuorempi sukupolvi - että meillä on tarve muutokselle. Nykyisin jopa yksittäinen ihminen voi saada aikaan maailmanlaajuisen, positiivisen muutoksen toimintatavoissa ja asenteissa, se kertoo paljon ajastamme”, Goldin korosti.

Kiinteistöalan Vuosiseminaari 2019 järjestetään Tampere-talossa 7.- 8.11.

Osallistu ja seuraa keskustelua #vuosiseminaari2019

Kiinteistöalan Vuosiseminaari on alan laajin vuosittainen kohtaamispaikka, joka kokoaa alan toimijat  yhteen. Mukana ovat niin sijoitus-, rahoitus-, rakennus- kuin palveluliiketoiminnankin toimijat asiakkaita ja käyttäjiä unohtamatta. Kiinko on järjestänyt Vuosiseminaaria vuodesta 1995 alkaen. www.vuosiseminaari.fi