Kiinteistöalan vuosiseminaari 2017: Pitchaperjantaissa voiton vei talotekniikan modernisointijärjestelmä

Kiinteistöalan vuosiseminaarin toisena päivänä lavan valtasivat torstain karsinnasta loppukilpailuun selvinneet startupit. Kolme lupaavaa yritystä pääsi esittelemään osaamistaan kiinteistöalan kärkijoukolle. Pitchaperjantain finaaliin tiensä raivasivat Dotag, CHAOS-arkkitehdit ja Pilaster Oy.

Pitchingin voitto meni Pilaster Oy:lle, joka suunnittelee ja toteuttaa uusien ja saneerattavien kerrostalojen talotekniikan kokonaisvaltaisella, älykkäällä ja energiatehokkaalla uudella konseptilla. Tuote on nopeasti asennettava, energiaa säästävä, turvallinen sekä helposti huollettava ja päivitettävä. Rakennuksen ulkopintaan asennettava asuntokohtainen moduuli sisältää kaiken; käyttövesi- ja viemärijohdot, sähkö-, data- ja antennijohdot sekä tärkeimpänä asuntokohtaisen energiaa merkittävästi säästävän ilmanvaihtolaitteen. ”Pystymme yhdistämään tällä konseptilla kaksi meille tärkeää asiaa; sen että tarjoamme moduulilla ratkaisun konkreettiseen ongelmaan, mutta olemme myös samalla mukana ilmastotalkoissa”, sanoo arkkitehti Pirjo Raila.

”Kaupungistuminen yksi megatrendeistä ja me haluamme muuttaa sitä, kuinka kaupunkeja tällä hetkellä kehitetään”, toteaa yrityksen toimitusjohtaja Natalia Rincon. Natalian luotsaama CHAOS-arkkitehdit on tekoälyä hyödyntävä pilvipalvelun kehittäjä, joka tarjoaa foorumin kaupungeille, kansalaisille ja yrityksille innovoida, suunnitella ja toimia vuorovaikutuksessa keskenään sekä jakaa hyödyllistä tietoa paremman elinympäristön luomiseksi.

Dotag on innovatiivinen tableteilla toimiva tiedonkeruusovellus työmaakäynneille, joka korvaa printit, kynän ja kameran. Kohdekäynnillä voi tehdä kaikki merkinnät suoraan piirustuksiin OFF-line tilassa ja raportoida sidosryhmille vaikka kotimatkalta. ”Sovellus lisää työntekijän työn mukavuutta ja työnantajalle tämä näkyy suoraan säästöinä ajan hallinnan ja työn tehostumisena”, Dotagin Aki Vänskä kehuu luomusta.

Teksti: Susanna Aula, RAKLI