Koulutus > Koulutustarjotin > Tekninen ylläpito > Teknisen ylläpidon tutkintokoulutus > Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE -tentti

Koulutus

Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE -tentti

Ajankohta
14.9.2018 - 14.9.2018
Sijainti
Helsinki
Kuvaus

Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE-tentti on asuntokaupan kuntotarkastuksen yhteiseen toimintamalliin (YTM) perustuvan sekä AKK-pätevyyslautakunnan asuntokaupan kuntotarkastajan koulutusohjelman valtakunnallinen loppukoe. (Ei hakumenettelyä, ilmoittautuminen alla olevasta ilmoittautuminen)

Pakollisen koulutuksen, näyttötöiden (3 kpl) ja tentin hyväksytysti suorittaneella on oikeus hakea Asuntokaupan kuntotarkastajien pätevyyslautakunnalta Asuntokaupan kuntotarkastajan AKK, FISE-pätevyyttä. Tämän jälkeen pätevyyden saaneella henkilöllä on oikeus käyttää nimikettä Asuntokaupan kuntotarkastaja AKK, FISE. Pätevyyttä haetaan hakulomakkeella, jonka löytää FISE:n sivuilta.

FISE-pätevyyden hakukriteerit:

Koulutus - Vähintään rakennusalan teknillisessä oppilaitoksessa suoritettu asuntokaupan yhteydessä tehtävän kuntotarkastuksen suorittamiseen soveltuva teknikkotason peruskoulutus. - Lisäksi hakija on kokonaisuudessaan suorittanut koulutusohjelman, joka on pätevyyslautakunnan hyväksymä.

Työkokemus - joko vähintään viisi vuotta talonrakennus- tai kiinteistöalan työkokemusta ja sen lisäksi kolme vuotta kosteus- ja homevaurioiden arviointi-, tutkimus- ja tarkastustehtävissä hankittua kokemusta - tai vaihtoehtoisesti vähintään viisi vuotta työkokemusta pääsääntöisesti kosteus- ja homevaurioiden selvittämiseen, vaurioiden aiheuttamaan suunnitteluun ja korjaamiseen erikoistuneissa tehtävissä.

Näyttötyöt Ennen tutkintoon hakeutumista henkilön tulee laatia vähintään kolme kappaletta näyttötöitä sekä saada niille hyväksyminen erilliseltä näyttötöiden tarkastustyöryhmältä. Näyttötyöt ovat YTM:n mukaisia asuntokaupan kuntotarkastusraportteja todellisista kohteista. Ne toimitetaan n. kolme kuukautta ennen tutkintopäivää tarkastustyöryhmälle tarkastusta ja hyväksymistä varten. Kaikki kolme näyttötyötä tulee olla hyväksyttyjä ennen tutkintoon hakeutumista. Saatavana on erillinen näyttötyöohje.

Kohderyhmä

Asuntokaupan kuntotarkastajan koulutusohjelman ja näyttötyöt (3 kpl) suorittaneet henkilöt.

Hinta

Tenttimaksu on 658 euroa henkilöltä, josta näyttötöiden arvioinnin osuus on 253 euroa. Uusintatenttimaksu on 405 euroa. Hintoihin lisätään voimassa oleva arvonlisävero.

Ilmoittautuminen / hakuaika päättyy
20.8.2018
Koulutussuunnittelu
Katja Haarma 0405728057
Käytännön järjestelyt
Hanne Valtonen 0400 792925
Lisätietoja
Hanne Valtonen 0400 792925
Koulutuksen tunnus
44T025
Ohjelma/Esite

Ohjelma lähetetään osallistujavahvistuksen yhteydessä.

Ilmoittautumis- / Hakulomake:

Koulutuksen aikataulu

Jakson nimi Alkaa Loppuu Sijainti
AKK FISE-tentti