Koulutus > Koulutustarjotin > Kiinteistönvälitys ja -arviointi > Kiinteistönvälityksen ja -arvioinnin tutkintokoulutus > Kiinteistöedustajan koulutus ja tutkinto (KED®) Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon osatutkintona

Koulutus

Kiinteistöedustajan koulutus ja tutkinto (KED®) Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon osatutkintona

Ajankohta
8.1.2018 - 13.4.2018
Sijainti
Kiinko, Helsinki
Kuvaus

Koulutuksen tavoite on antaa ensisijaisesti perusvalmiudet kiinteistönvälitystehtävien hoitamiseen. Tutkinnon suoritettuaan opiskelijalla on valmiudet toimia kiinteistöedustajana kiinteistönvälitysliikkeessä. Koulutus tukee myös opiskelijan omaehtoista valmistautumista Keskuskauppakamarin välittäjälautakunnan järjestämään kiinteistönvälittäjäkokeeseen (LKV-pätevyys).

KED® -koulutus soveltuu Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon osatutkintojen (Kiinteistönvälitysalalla toimiminen sekä Käytetyn asunnon ja asuinkiinteistön myyntitoimeksiantojen hoitaminen) valmistavaksi koulutukseksi. Tutkinnon perusteet: https://eperusteet.opintopolku.fi/#/fi/esitys/207454/naytto/tiedot

Valmistava koulutus toteutetaan monimuoto-opiskeluna, joka rakentuu kolmesta lähiopetusjaksosta, kolmesta etäopiskelujaksosta sekä oppimistehtävistä. Koulutuksen lopuksi on tentti, jonka läpäisseet saavat myös KED® -tutkintotodistuksen.

Osatutkinto suoritetaan osoittamalla Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon perusteissa edellytetty ammattitaito omalla työpaikalla aidoissa työtehtävissä. Ammattitaitoa arvioivat työnantajan edustajat, koulutuksen järjestäjä ja tutkinnon suorittaja itse. Tutkinnon osan suorittamisen jälkeen pidetään arviointikeskustelu. Hyväksytystä suorituksesta saa osatutkintotodistuksen.

Jos opiskelija haluaa myöhemmin suorittaa koko Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon valmiiksi, osatutkinto tunnustetaan suoraan suoritetuksi, nykyisten Kiinteistönvälitysalan ammattitutkinnon perusteiden (OPH:n määräys 3/011/2011) voimassaoloajan.

Kohderyhmä

Koulutus on tarkoitettu kiinteistönvälitystehtävissä toimiville.

Koulutuksen aikainen tiedottaminen ja tehtäväpalautukset hoidetaan sähköisen oppimisalustan Optiman kautta, joten opiskelijalla tulee olla käytössä tietokone, jossa on sähköposti ja internet. Opiskelijan tulee selvitä itsenäisestä tiedonhausta (internet) ja tehtävien laadinnasta yleisimmillä toimisto-ohjelmistoilla.

Hinta

Koulutuksen hinta on 2190 euroa ja osatutkinnon 500 euroa. Koulutus on valtion tukemaa ammatillista lisäkoulutusta, johon on mahdollisuus saada valtion tukea. Tuen määrä ilmoitetaan myöhemmin. Tutkintokoulutus on arvonlisäverotonta. Hintaan sisältyy opetus, sähköinen luentoaineisto, tutkinnon suorituksen ohjaus ja hallinnointi. Tuettu hinta edellyttää tutkintotilaisuuksiin osallistumista ja työpaikkaa, jossa tutkintotilaisuudet voidaan järjestää.

Lisäksi laskutetaan 58 euron tutkintomaksu, jonka tutkinnon vastaanottava oppilaitos tilittää Opetushallitukselle.

Pyydämme huomioimaan, että jos opiskelee läsnä olevana jo muussa opetus- ja kulttuuritoimen rahoituslain (RahL 1705/2009) määrittelemässä koulutuksessa (sisältää lukiokoulutuksen ja ammatillisen koulutuksen), ei ammatilliseen lisäkoulutukseen voi saada samanaikaisesti valtion tukea.

Koulutukseen haetaan alla olevalla hakulomakkeella. Paikat täytetään pääsääntöisesti hakemusten saapumisjärjestyksessä ja vahvistetaan hakuajan päätyttyä. HUOM! paikkoja on rajoitetusti

Tutkintovaatimuksiin kuuluvan kirjallisuuden, Kiinteistölainsäädännön ja Kiinteistönvälittäjän käsikirjan, opiskelijat hankkivat itse. Opiskelijat saavat nämä teokset edullisempaan hintaan. Tilausohjeet lähetetään vahvistuksen yhteydessä.

Muutokset mahdollisia.

Lähetämme koulutukseen valituille vahvistuksen sähköpostitse hakuajan päätyttyä. Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä vahvistuksessa mainittuun päivämäärään mennessä koulutuksen yhteyshenkilölle. Myöhemmistä peruutuksista veloitamme järjestelykuluina 50 % kurssin normaalista osallistumismaksusta. Mikäli henkilö jää saapumatta tilaisuuteen ilmoittamatta peruutuksesta, veloitamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan. Myönnetty osallistumisoikeus on henkilökohtainen, eikä sitä voida siirtää toiselle henkilölle.

Opintopisteet
18
Ilmoittautuminen / hakuaika päättyy
15.12.2017
Koulutussuunnittelu
Katri Janhonen (09) 3509 2933
Käytännön järjestelyt
Aila Räsänen (09) 3509 2948
Lisätietoja
Aila Räsänen (09) 3509 2948
Koulutuksen tunnus
2308017
Ohjelma/Esite

Ohjelma lähetetään osallistujavahvistuksen yhteydessä.

Ilmoittautumis- / Hakulomake:

Koulutuksen aikataulu

Jakson nimi Alkaa Loppuu Sijainti
Verkkojakso 1: Kiinteistönvälitysalan toimintaympäristö, myynti- ja neuvottelutaidot ja asiakaspalvelu 02.01.2018 07.01.2018 Internet
Kaavoitus ja rakentaminen, kiinteistönmuodostus ja kiinteistönkauppa 08.01.2018 10.01.2018 Helsinki
Asunto-osakkeen kauppa, kiinteistöarvioinnin perusteet 08.02.2018 09.02.2018 Helsinki
Verotus, huoneenvuokrauksen perusteet 08.03.2018 09.03.2018 Helsinki
Tentti 13.4.2018 13.04.2018