Koulutus > Koulutustarjotin > Isännöinti ja asuminen > Isännöinnin ja asumisen ajankohtaiskoulutus > Kiinteistöjen vuokraustoiminnan arvonlisäverotus -tietoisku - Verohallinnon uusi ohjeistus

Koulutus

Kiinteistöjen vuokraustoiminnan arvonlisäverotus -tietoisku - Verohallinnon uusi ohjeistus

Ajankohta
17.1.2018 - 17.1.2018
Sijainti
Kiinko, Helsinki
Kuvaus

Verohallinto antoi 27.10. uuden ohjeistuksen vuokraustoiminnan alv-kohtelusta (Hakeutuminen arvonlisäverovelvolliseksi kiinteistön käyttöoikeuden luovuttamisesta). Uusi ohjeistus täsmentää ja osin muuttaa aikaisempia käytänteitä. Nyt kannattaa varmistaa viimeisimmät tulkinnat!

Uuteen ohjeeseen on lisätty mm. korkeimman hallinto-oikeuden (KHO) päätöksiä ja unionin tuomioistuimen (EUT) tuomioita. Lisäksi Verohallinto linjaa hakeutumisen edellytyksiä, mm. osittain verollinen loppukäyttö, yhteistoimistot, shop in shop -tilanteet ja kiinteistöleasing. Lisäksi otetaan kantaa hakeutumisen oikeaan ajoittamiseen. Ohjeessa on myös oma lukunsa varastointipalvelujen verotuksesta.

Ohjeessa on esitelty useita käytännön esimerkkitilanteita jotka selventävät arvonlisäverotuksen käsittelyä.

Kohderyhmä

Koulutustilaisuus on tarkoitettu kiinteistönomistajien, vuokranantajien, liikekiinteistöjen, isännöitsijätoimistojen, kiinteistöpalveluyritysten, tilitoimistojen sekä muiden vastaavien organisaatioiden henkilöstölle, jonka on työssään hallittava käytännön menettelyt hakeuduttaessa arvonlisäverovelvolliseksi kiinteistöissä. Osallistujan oletetaan hallitsevan arvonlisäverotuksen perusteet.

Hinta

390 euroa sisältäen opetuksen, sähköisen aineiston sekä kahvitarjoilut. Hintaan lisätään arvonlisävero 24 %. Jos samasta yrityksestä on vähintään kolme osallistujaa, myönnämme 10 %:n alennuksen normaalista osallistumismaksusta.

Mahdollinen peruutus tulee tehdä sähköpostiviestillä viimeistään 8.1.2018 koulutuksen yhteyshenkilölle. Osallistumismaksu laskutetaan heti kun toteutus on vahvistettu ja viimeinen veloitukseton peruutusajankohta on ohitettu. Esteen sattuessa tilalle voidaan kuluitta vaihtaa toinen henkilö samasta organisaatiosta.

Ilmoittautuminen / hakuaika päättyy
2.1.2018
Koulutussuunnittelu
Pekka Holopainen (09) 3509 2914
Käytännön järjestelyt
Aila Räsänen (09) 3509 2948
Lisätietoja
Aila Räsänen (09) 3509 2948
Koulutuksen tunnus
2102090
Ilmoittautumis- / Hakulomake:

Koulutuksen aikataulu

Jakson nimi Alkaa Loppuu Sijainti
Lähijakso 17.01.2018 17.01.2018 Helsinki